Reserveer

Over Bistro de Raedtskelder

Bistro de Raedtskelder is dé locatie voor een culinaire beleving! Geniet van een uitgebreide lunch, samen met vriendinnen bijkletsen onder het genot van een luxe high tea of de warme en gastvrije sfeer beleven tijdens een diner. De Raedtskelder is dé sfeervolle locatie bij uitstek, in het hart van historisch Dordrecht.

Naast dat wij geopend zijn als bistro is het uiteraard mogelijk om onze locatie af te huren voor feesten en partijen. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring met het verzorgen van complete bruiloften, grote zakelijke events maar uiteraard zijn wij ook graag uw partner voor de kleine intieme momenten die niet vergeten mogen worden. Persoonlijke aandacht, service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Ontdek de mogelijkheden en bekijk onze menukaart. Schroom vooral niet om uw specifieke wensen aan ons voor te leggen. Wij denken graag met u mee!

Verleden

Op 17 juli 1383 werd de kelder, als onderdeel van de De Vlaamse Hal gebouwd. Een initiatief van Vlaamse kooplieden, daar de handel in Vlaanderen stil lag door politieke strubbelingen en Dordrecht op dat moment een sleutelpositie had binnen de internationale rivierenhandel. Tien jaar later vertrokken de Vlamen en werd de hal een beurs voor laken en vlees. De kelder heeft gedurende deze periode dienst gedaan als opslagplaats voor kalk en tras, wijn en hout. Dit veranderde toen in 1544 de handelsbeurs werd omgebouwd tot het ‘steedehuys’ van Dordrecht. Met name in de 17e eeuw was de kelder berucht als gevangeniscel: ‘Kuyle der Leeuwen’, zoals deze in de volksmond werd genoemd. Deze sporen zijn bij lange na niet meer terug te vinden in de hedendaagse kelder na vele restauraties. Vandaag de dag wordt de kelder gebruikt als locatie voor feesten, representatieve doeleinden en of andere uiteenlopende bijeenkomsten. Een locatie waar zeker de tijd niet heeft stilgestaan maar waar u nog steeds vleugen van vroegere tijden kunt proeven.

Heden

Een oude ruimte met haar eigen ambiance… “Onder de oude gewelven weerklinkt het geluid van toostende glazen. Geroezemoes, gelach en muziek verdwijnen langzaam de nacht in. De muren ademen een sfeer van nostalgie, van vroegere tijden. Een tevreden vrouwenkopje staart naar alles wat zich beneden afspeelt in de kelder. Zij kent de geschiedenis van De Raedtskelder maar al te goed. Zij zag eeuwenlang de mensen komen en gaan, maar zij bleef, geruisloos en altijd met een glimlach rond haar mond… …en daar gaat men weer, de nacht in. En de vrouw blijft achter met nog steeds die eeuwig durende glimlach rond haar mond. Zij blijft nog wel, heel even, zodat de volgende groep haar mag bekoren..” Er is geen betere locatie dan deze historische plek in Dordrecht om elkaar te ontmoeten. Onder het genot van een hapje en drankje even stil te staan bij een bijzonder moment. Een passende ruimte met een eigen ambiance daar functionaliteit zich verzoent met de historie van de kelder, geschikt voor iedereen en elke gelegenheid. Zo ook voor zakelijke aangelegenheden, bent u bij ons aan het juiste adres. Van vergaderingen tot trainingen, van presentaties tot (uiteenlopende) bedrijfsfeesten. Diverse vergader- en presentatiefaciliteiten zijn aanwezig. Op maat geslepen zal uw aangelegenheid succesvol verlopen. Laat u zich verleiden door de ambiance en maak een afspraak! Waar u ook op zoek naar bent, deze ruimte zult uw hart stelen, en de geschikte locatie zijn voor uw evenement!